Vindsurfingskola‎ > ‎

Information om vindsurfingkurserna

Kurstyper

Nybörjarkurs: 

En kurs där du får lära dig grunderna i vindsurfing, allt ifrån att dra upp seglet på rätt sätt till att kunna styra, vända och köra i alla riktningar. De flesta lär sig så mycket att de kan vindsurfa själva efter kursen. Den här kursen passar alla åldrar och vi lovar att du kommer märka stor skillnad i slutet av andra dagen jämfört med hur det kändes första gången du ställde dig på brädan. All utrustning ingår (med reservation för udda storlekar, se "utrustning"). 

Pris: 995:- , 795:- om egen utrustning används, för den vanliga kurstiden på 2 x 3,5 h.*

Fortsättningskurs: 

Den här kursen vänder sig till dig som har vindsurfat förut och redan kan grunderna. Vid hårdvind ligger fokus på att lära sig komma upp i planing och sedan behålla den. Om det inte blåser tillräckligt mycket för att kunna plana koncentrerar vi oss istället på höjdtagning, vägval och pumpning. Tekniken i slag och gippar förbättras också. All utrustning ingår (med reservation för udda storlekar, se "utrustning") och olika brädor både med och utan centerbord kan testas. 

Pris: 995:-, 795:- om egen utrustning används, för den vanliga kurstiden på 2 x 3,5 h.*

Privatkurs: 

Om du inte vill gå en gruppkurs så finns möjlighet att gå privatkurs istället. Denna kurs kan anpassas efter önskemål. Priset varierar och beror på hur många man är och hur länge man vill hålla på, så om du vill ha ett kostnadsförslag maila mig. 

Pris för en ensam person: 995:-, 795:- om egen utrustning används, för 1 x 3 h.*

Ungdomskurser / Sommarlovsläger: 

Under de flesta veckorna på sommaren kommer det att erbjudas fyradagarskurser/läger med 3,5 timmars vindsurfing per dag antingen på förmiddagarna eller eftermiddagarna. Målgruppen är framförallt mellan- och högstadieelever, men även äldre och yngre (från 10 år) kan i mån av plats få vara med. Ingen tidigare erfarenhet av vindsurfing eller segling krävs, utan syftet är framförallt att unga ska få upptäcka sporten på ett kul och säkert sätt. 

Pris: 1700:-, 1500:- om egen utrustning används.*

Nybörjarträningar: 

För dig som gått på nybörjarkurs och vill fortsätta vindsurfa med stöd från instruktör. Vi repeterar det viktigaste från nybörjarkursen, men fokuserar mest på träningen på vattnet där man kommer att få tips och coachning från instruktör. I regel är det en träning i veckan. Om intresset är stort kan två träningar i veckan bli aktuellt. 

Pris: 400:-, 200:- om egen utrustning används.* 1500:- för ett paket med fem valfria tillfällen där lån av utrustning ingår.*

Race-träningar: 

Klubben har flera olika bojar utlagda, som man kan köra race runt. Vi kör oftast kryss-läns och gemensam start precis som i tävlingar. Under träningarna kommer vi fokusera mer på taktiken i banracing såsom vägval och startposition mm. Träningen passar alla som har tänkt att börja tävla eller bara vill lära sig hur man tar sig så snabbt som möjligt från punkt A till B. Inga träningar kommer att läggas in i programmet förrän jag vet om det finns intresse, så om du är intresserad får du gärna skicka ett mail.

På prognos-kurser 

Det här är kurser som bara kommer att genomföras när stark vind (minst 7-8 m/s) utlovats i väderprognos. Den passar därför dig som är lite mer erfaren och mest intresserad av planingssegling. Allt ifrån material och trimning till teknik för att använda hängsele och fotstroppar gås igenom och självklart läggs även en hel del fokus på gippar. Kursen kommer inte att läggas in i kurskalendern eftersom det är svårt att planera långt i förväg. Istället sker intresseanmälan i förhand via email eller anmälningssidan. Man får gärna använda egen utrustning om man har. Priset är som för motsvarande kurstid

Företagsevenemang och andra grupper: 

Vindsurfing är en kul aktivitet för alla och en perfekt utmaning för laget, företaget eller kompisgänget. En sådan kurs kan anpassas efter önskemål och antal deltagare. För mer info, kontakta oss via e-post osterskars.vindsurfingskola@hotmail.com alternativt här Kontakt / Anmälan.

Uthyrning: 

När inte utrustningen används i vindsurfingskolan, finns möjlighet att hyra grejerna. Kravet är att man kan vindsurfa och ta sig dit man vill. Om du är intresserad av att hyra utrustning kan du skicka en förfrågan via mail. Det kommer även att gå att hyra grejer på plats. 

Pris: 250:- för en timme, 400:- för 3 h förmiddag/eftermiddag, 550:- heldag.*

Utrustningen: 

Utrustningen är modern och anpassad till (vindsurfing)skolverksamhet. Två olika brädmodeller finns för att du ska kunna hitta din favorit. Båda är allroundbrädor som fungerar lika bra för den som aldrig stått på en bräda tidigare som för den erfarne vindsurfaren. Segel finns i storlekar från 3,5 kvm upp till 7,5. All annan utrustning såsom våtdräkt, flytväst och skor ingår också. Det finns dock vissa begränsningar vad gäller storlekar, så om du har egna grejer får du gärna ta med dem. Det kan också vara svårt med storlekar till de allra minsta så rekommenderad ålder är från 10-11 år.

Plats: 

Österskärs havsbad vid den gula klubbstugan. Båtskjuts från Resarö kan ordnas. Plats

Anmälan: 

Anmälningar och förfrågningar görs via e-post till osterskars.vindsurfingskola@hotmail.com, alternativt via anmälningsformuläret under kontakt-fliken. Ange datum, tid, kurstyp, för-, efternamn och ålder. Glöm heller inte att lämna telefonnummer och mailadress (om du vill ha svar till någon annan mailadress än den du skickar från). Du får också gärna uppge längd och vikt så att jag kan anpassa utrustningen.

Avanmälan: 

Avanmälningar får göras fritt fram till fyra dagar före kursstarten. Senare avanmälningar än så debiteras med halva kursavgiften eftersom man då troligtvis förhindrat någon annan från att ta ens plats. 

Betalning: 

Betalningen ska göras i förväg till bankgironummer 631-9727. Endast i undantagsfall godtas kontant betalning för kurser. Däremot är kontant betalning ok vid uthyrning och träningskvällar. En påminnelseavgift på 50:- tas ut om betalningen inte är inne på mitt konto som senast första vardagen efter startdagen för kursen. 

Egen risk: 

I och med att man anmäler sig accepterar man att allt deltagande sker på egen risk. Detsamma gäller uthyrning. Grundläggande simkunskaper (200 meter) krävs också för att få delta.

Följebåt: 

Om man skulle driva bort för långt finns det en följebåt som kan hämta en, alternativt att man får paddla tillbaka kortare sträckor.

Frågor: 

Har du några frågor eller funderingar är det bara att höra av dig, helst via e-post till osterskars.vindsurfingskola@hotmail.com. Om det är brådskande kan du även nå mig på 070-953 66 76.

F-skatt och moms: 

Firman "Österskärs Vindsurfingskola" är registrerad hos skattemyndigheterna och innehar F-skattsedel. Alla priser är inkl. moms.


*Vi reserverar oss för att priserna kan ändras. Ovanstående priser gäller dock om inte annat har avtalats vid bokningen. Alla priserna är inklusive moms.

Comments